Barnyoga-teamet

Hos Barnyoga.com får du inte bara otroliga utbildningar utan även kontakt med våra etablerade och superinspirerande yogalärare.

Angelica Henriksson

Barnyoga.coms grundare och huvudlärare är Angelica Henriksson. Hon har undervisat sedan 2008 och är diplomerad yogalärare i Medicinsk Yoga för Barn och ungdom, Internationellt Certifierad Vinyasa- och Viryayogalärare enligt Yoga Alliance (E-RYT 200) samt Prestationscoach. 2009-2019 drev hon Studio Karma, Norrtäljes yogastudio, som bland annat vunnit pris för Årets Yogahäng 2019 på Yogagalan.

Sedan 2019 driver Angelica Barnyoga.com och Yogaprenör.se (en medlemssida för dig som har yoga som affärsidé)på heltid.

Angelica är en uppskattad yogalärare och inspiratör/föreläsare/konfrencier/moderator. Hon har fått utmärkelserna Årets Nyföretagare 2013, Årets unga kvinnliga företagare 2015 och Årets Hederspris 2018 i Norrtälje kommun.

Josefin Wikström

Josefin Wikström är Barnyoga.coms andra huvudlärare och ligger bakom materialet till Tonårsyogan och Certifieringsutbildningen. Hon är grundare och verkställande direktör för Traumaanpassad Yoga & Rörelse i Sverige, programansvarig för Prison Yoga Project Europa och Indien samt samskapare av det evidensbaserade svenska fängelseyogaprojektet Krimyoga.

Utvecklare av traumainformerade terapeutiska yoga-, dans- och rörelseprogram för rättspsykiatrin, Statens Institutionsstyrelse, HVB hem inom Humana koncernen, flyktingintegration och traumaenheten Barnahus.

Har utvecklat de terapeutiska programmen för boken ”Yoga Therapy for Prisoners Mental Health”, publicerad i Mexiko 2019 av Lusia Perez, finansierad av FN och mexikanska regeringen.  Josefin är utbildad av och samarbetar med professor Bessel Van Der Kolk M.D i USA.

Läs mer:

Traumaanpassadyoga

Prison Yoga Project

Forskningsstudien Yoga på Anstalt

Jenny Wadsten

Jennie Wadsten kom i kontakt med yogan för drygt 20 år sen, när hon jobbade som ekonom, och sadlade efter några år om till yogalärare. Sen 2005 jobbar hon heltid med yoga, främst internationellt, och har under åren betat av en hel drös med utbildningar, inom tex. anusarayoga, ashtanga vinyasa, viryayoga, vinyasa flow, yinyoga, yoga nidra, meditation, pranayama, ayurvedisk yogamassage, psykologi, näringslära och anatomi.

Hon bor i Goa, Indien men besöker Europa regelbundet för att undervisa på yogalärarutbildningar, workshops och retreats. När hon inte undervisar så trivs hon som fisken i vattnet framför datorn: hon är grundare och VD för fyra yogaföretag i Sverige, England och Indien, alla med syftet att erbjuda vidareutbildningar för yogalärare för att stötta dem i att kunna försörja sig på yoga.

Jennie är omtyckt för sin förmåga att med värme lyfta fram varje individs personlighet och potential.

Hon är E-RYT 500 och YACEP. Hennes kunskapstörst gör att hon ständigt vidareutbildar sig inom yoga och hon studerar även psykologi, på distans.

Mer om Jennie: www.yogaleela.se

Anne Slåen

Anne Slåen är en tidigare deltagare på våra utbildningar som tog vår metod till Finland våren 2017 och har utvecklat ett fantastiskt nätverk av Barnyogaledare i Finland. Anne utbildar på finska. Läs mer på perhejooga.fi 

Fantastiska samarbeten

Vill du lära dig ÄNNU mer? Då rekommenderar jag varmt dessa kollegors utbildningar:

Vevve Jäderlund – Yogalärarutbildningar, Anatomionlinekurs och Asanabank onlineresurs

Det här är är utbildningarna för dig som vill bli yogalärare och tycker att yoga handlar om hur det känns, inte hur det ser ut. Som vill förankra kunskapen och utforskandet i kroppen. Du får lära dig hur du kan skapa klasser där eleverna får trygga riktlinjer att luta sig mot, för att sedan våga lita på sin egen uppfattning om hur de vill göra. Vi fokuserar på tillgängliggöra, ge alternativ och tydlighet. Och rör oss bort från tanken att det finns “ett rätt sätt” att göra saker, eller att eleverna ska “göra som läraren säger”.

Läs mer här