Kontakt

Om oss

Barnyoga.com har sedan år 2012 utbildat över 1 000 Barn – & Tonårsyogaledare och vi fortsätter. Vi finns även i Finland och 2019 startar vi både Certifierade Barn- & Tonårsyogalärarutbildningar registrerade hos Yoga Alliance samt Distansutbildningar. Vår vision är att så många barn och tonåringar som möjligt ska få möjlighet att dra nytta av yogans fördelar. Tveka inte för att kontakta oss om du har funderingar kring våra utbildningar. Alla bokningar sker direkt via hemsidan.

Epost: info@barnyoga.com
Telefon: 070-23 53 283 (lämna meddelande så återkommer vi inom kort!)


Angelica Henriksson

Barnyoga.coms grundare och huvudlärare är Angelica Henriksson. Hon har undervisat sedan 2008 och är diplomerad yogalärare i Medicinsk Yoga för Barn och ungdom samt Internationellt Certifierad Vinyasa- och Viryayogalärare enligt Yoga Alliance (E-RYT 200). 2009-2019 drev hon Studio Karma, Norrtäljes yogastudio, som bland annat vunnit pris för Årets Yogahäng 2019 på Yogagalan.

Angelica är en uppskattad yogalärare och föreläsare. Hon har fått utmärkelserna Årets Nyföretagare 2013, Årets unga kvinnliga företagare 2015 och Årets Hederspris 2018 i Norrtälje kommun. Hon arrangerar entreprenörskapsutbildningar och tar uppdrag som inspiratör/föreläsare/konfrencier/moderator.

“Jag lär ut energigivande yogaklasser som balanserar ditt liv. Klasser för alla nivåer. Jag vill göra yogan lättillgänglig då den är ett fantastiskt verktyg till att må bra. Yogans positioner stärker våra kroppar, yogans andning minskar vår stress och oro samtidigt som yogans filosofi gör att vi tar hand om oss själva och andra. Och så är det otroligt roligt också! Kom och upplev vad yogan kan göra för dig!”

Utbildningar
 • Yoga Nidra Teacher Training, Yogatreat, Stockholm – 2019
 • Praktisk anatomi, Viryayoga, Nordiska Yogainstitutet, Stockholm – 2018
 • Personlig yogaträning, Viryayoga, Nordiska Yogainstitutet, Stockholm – 2017
 • Certifieringskurs Viryayoga, Nordiska Yogainstitutet, Stockholm – 2016
 • Passningskurs, Nordiska Yogainstitutet, Stockholm – 2015
 • Yoga & Ayurveda, Nordiska Yogainstitutet, Stockholm –  2014
 • 200 timmars Yogalärarutbildning, Viryayoga, Nordiska Yogainstitutet, Stockholm – 2012
 • Instruktör i Barn- och ungdomsyoga, Medicinsk yoga, Åsa Holgén, Åkersberga – 2010
 • Gravidyogalärarutbildning, Lotta Ilona Bertilsson, Stockholm – 2010
 • Hatha/Sivananda Yoga Workshop,  Fredrik Binette, Stockholm – 2009
 • 200 hours Yoga Teacher Training (Vinyasa Flow) & Thai Yoga Massage, Guatemala – 2009
 • Teoretisk basutbildning, Worldclass, Stockholm – 2009
 • Poweryoga, Worldclass, Teori/Praktik del 2, Stockholm – 2009
 • Vinyasa Flow, Montezuma Yoga, Costa Rica – 2009
 • Poweryoga, Worldclass, Teori/Praktik del 1, Stockholm – 2008


Josefin Wikström

Josefin har praktiserat yoga de senaste 25 åren och arbetat heltid som yogautbildare de senaste 16 åren.  Josefin är utbildad vid och samarbetar med The trauma Centre i Boston, USA ledd av Bessel van Der Kolk M.D som är en ledande auktoritet inom traumaforskning.

Josefin har utbildat sig via Örebro Universitet i ämnet kravlös dans för unga flickor med psykosomatiska magsmärtor. Hon har undervisat dans och teater för barn och ungdomar inom det Svenska Skapande skola projektet de senaste tio åren samt initierat terapeutiska program för barn, ungdomar och kvinnor i Mumbai Indien sedan 2007.

Josefin är även utbildad via The minded institute i London i samarbete med Brittiska NHS som yogaterapeut med specialinriktning mot trauma och psykiatriska diagnoser. Josefin är licenserad inom metoden TCTSY- Trauma Sensitive Yoga som är en evidensbaserad metod för komplext PTSS .

Hon arbetar som huvudlärare för Prison Yoga Project internationellt i länder som Mexico, Indien, Europa och USA med att initiera utbildningar och skapa terapeutiska program. Josefin har varit huvudlärare inom Kriminalvårdens yogaprogram Krimyoga och undervisar regelbundet inom psykiatrin vid anstalten Hinseberg och Kumla. Josefin har producerat Kriminalvårdens nya utbildningsmaterial i samarbete med Eva Seilitz, ett program som idag är evidensbaserat via forskningsstudien Yoga på Anstalt. Josefin och Eva har under 2018 skapat ett terapeutiskt yogaprogram för Rättspsykiatriska regionskliniken i Vadstena. Josefin är licenserad och godkänd som Yogalärarutbildare via Internationella Yoga Alliance och är licenserad Yogaterapeut för arbete inom vården och psykiatrin.

Josefin är registrerad som professionell medlem i ICPA- International Corrections and Prison Association. Hon var inbjuden till Brittiska parlamentet 2018 för att tala om Yogans terapeutiska potential i anstaltsmiljö, föreläsare vid Harvard medical school och International Trauma conference i Boston 2019.

Läs mer:

Traumaanpassadyoga

Prison Yoga Project

Forskningsstudien Yoga på Anstalt


Karin Chaikiat Sjödin

Karin har en bakgrund som lärare i bland annat grundskolan. Nu är hon delägare i yogastudion Yogahuset i Strängnäs där hon håller klasser i bland annat yinyoga, vinyasayoga och då och då även restorative yoga. Karin leder yogaklasser med en tydlig intention om att lyssna mer på kroppen än på hjärnan och låta även de minsta, subtila, signalerna från kroppen få höras då hon uppmuntrar till att vända blicken inåt och vara uppmärksam på kropp och andetag. Karin vill förmedla en yoga där det är viktigare hur yogan känns än hur den ser ut. En yoga där de små förnimmelserna blir de stora upplevelserna när vi riktar vår uppmärksamhet mot dem. En yoga som följer livet och som kan finnas där som en boostande spark i baken när vi behöver det eller som en stor famn att vila i när vi behöver det. Humor, nyfikenhet och självkärlek är några av ingredienserna i den närande yogan á la Karin.

För Karin är barnyoga och familjeyoga ett sätt att förmedla självkärlek, nyfikenhet och rörelseglädje till både barn och föräldrar. Karin är också utbildad mindfulnessinstruktör och tvåbarnsmamma med en nyvunnen kärlek till vågsurfing som brinner för att göra yogan och dess härliga effekter tillgänglig till människor – unga som äldre!


Anne Slåen

Anne tog vår metod till Finland våren 2017 och har utvecklat ett fantastiskt nätverk av Barnyogaledare i Finland. Anne utbildar på finska men vi har även utbildningarna på svenska i Finland emellanåt. Läs mer om Anne på perhejooga.fi