Kontakt

LjusareOm oss

Barnyoga.com har sedan starten år 2012 utbildat fler än 1 000 Barn – & Tonårsyogaledare och vi fortsätter. Vi finns nu även i Finland och 2019 startar vi Certifierade Barn- & Tonårsyogalärarutbildningar registrerade hos Yoga Alliance. Vår vision är att så många barn och tonåringar som möjligt ska få möjlighet att dra nytta av yogans fördelar. Yogan skapar självkänsla, självförtroende, medvetenhet och minskar stress. När barnen och tonåringarna får verktyg som hjälper dem att bli närvarande blir de trygga i sig själva. Och med trygga barn och unga skapar vi en bättre framtid.
Tveka inte för att kontakta oss om du har funderingar kring våra utbildningar. Alla bokningar sker direkt via hemsidan.

 

Epost: info@barnyoga.com
Telefon: 070-23 53 283 (får du inte svar, lämna namn, nummer och vad ditt ärende gäller så återkommer vi så snart vi kan)

Angelica Henriksson 

Barnyoga.coms grundare och huvudlärare är Angelica Henriksson. Hon har undervisat sedan 2008 och är diplomerad yogalärare i Medicinsk Yoga för Barn och ungdom samt Internationellt Certifierad Vinyasa- och Viryayogalärare enligt Yoga Alliance (E-RYT 200). Angelica är även en av huvudyogalärarna på Studio Karmas Yogalärarutbildning. Vid sidan av Barnyoga.com är hon VD på Norrtäljes yogastudio Studio Karma, så bland annat vunnit pris för Årets Yogahäng 2019 på Yogagalan.

Angelica är en uppskattad yogalärare och föreläsare. Hon har fått utmärkelserna Årets Nyföretagare 2013, Årets unga kvinnliga företagare 2015 och Årets Hederspris 2018 i Norrtälje kommun. Hon arrangerar entreprenörskapsutbildningar och tar uppdrag som konfrencier/moderator.

“Jag lär ut energigivande yogaklasser som balanserar ditt liv. Klasser för alla nivåer. Jag vill göra yogan lättillgänglig då den är ett fantastiskt verktyg till att må bra. Yogans positioner stärker våra kroppar, yogans andning minskar vår stress och oro samtidigt som yogans filosofi gör att vi tar hand om oss själva och andra. Och så är det otroligt roligt också! Kom och upplev vad yogan kan göra för dig!”

Utbildningar
 • Praktisk anatomi, Viryayoga, Nordiska Yogainstitutet, Stockholm – 2018
 • Personlig yogaträning, Viryayoga, Nordiska Yogainstitutet, Stockholm – 2017
 • Certifieringskurs Viryayoga, Nordiska Yogainstitutet, Stockholm – 2016
 • Passningskurs, Nordiska Yogainstitutet, Stockholm – 2015
 • Yoga & Ayurveda, Nordiska Yogainstitutet, Stockholm –  2014
 • 200 timmars Yogalärarutbildning (Viryayoga steg 1 och 2), Nordiska Yogainstitutet, Stockholm – 2012
 • Instruktör i Barn- och ungdomsyoga, Medicinsk yoga, lärare Åsa Holgén, Åkersberga – 2010
 • Gravidyogalärarutbildning, Lotta Ilona Bertilsson och Karin Björkegren Jones, Stockholm – 2010
 • Hatha/Sivananda Yoga Workshop,  Fredrik Binette, Stockholm – 2009
 • 200 hours Yoga Teacher Training (Vinyasa Flow) & Thai Yoga Massage, Guatemala – 2009
 • Teoretisk basutbildning, Worldclass, Stockholm – 2009
 • Poweryoga, Worldclass, Teori/Praktik del 2, Stockholm – 2009
 • Vinyasa Flow, Montezuma Yoga, Costa Rica – 2009
 • Poweryoga, Worldclass, Teori/Praktik del 1, Stockholm – 2008

 

Josefin Wikström

Josefin har tagit fram materialet bakom Tonårsyogaledarutbildningen. Hon har praktiserat yoga de senaste 25 åren och arbetat heltid som internationell yogautbildare de senaste 12 åren. Josefin är utbildad genom The trauma Centre i Boston, USA grundat av Bessel van der Kolk M.D som är en ledande auktoritet inom trauma och stressforskning. I hennes utbildningar ingår även traumasensitiv yoga via ett flertal utbildningar och samarbeten med James Fox, grundare av The prison yoga project USA, samt rörelseterapi med Tripura Kashyap i Indien. Josefin utbildar sig just nu vid en tvåårig terapeutisk utbildning via The minded institute i London för att bli licenserad yogaterapeut med specialinriktning mot stress och psykiatriska diagnoser.

Josefin samarbetar med James Fox grundare av The Prison Yoga Project US i produktionen av nytt stressreducerande utbildningsmaterial, hon arbetar även som internationell ambassadör för PYP och undervisar tillsammans med James.

Josefin har varit huvudlärare inom Kriminalvårdens yogaprogram Krimyoga och undervisar regelbundet vid anstalten Hinseberg. Josefin har producerat Kriminalvårdens nya utbildningsmaterial i samarbete med Eva Seilitz tidigare yogasamordnare för Kriminalvården och Maria Johansson.
Josefin och Eva skapar nu ett terapeutiskt yogaprogram för Rättspsykiatriska regionskliniken i Vadstena. Josefin har även utbildat sig via Örebro Universitet i ämnet dans för unga flickor med Psykosomatiska magsmärtor, 2014.
Hennes huvudlärare och mentor inom Ashtanga Vinyasa Yoga är John Scott som också certifierat Josefin på sin högsta nivå som en 500- level senior teacher som en av få i världen.

Josefin är liceneserad och godkänd som Yogalärarutbildare via Internationella Yoga Alliance vid deras högsta nivå E-RYT500, YACEP, och blir under 2018 licenserad internationell Yogaterapeut för arbete inom vården och psykiatrin- IYTA. Josefin är registrerad som professionell medlem i ICPA- International Corrections and Prison Association.

www.traumaanpassadyoga.com

Karin Chaikiat Sjödin

Karin har en bakgrund som lärare i bland annat grundskolan. Nu är hon delägare i yogastudion Yogahuset i Strängnäs där hon håller klasser i bland annat yinyoga, vinyasayoga och då och då även restorative yoga. Karin leder yogaklasser med en tydlig intention om att lyssna mer på kroppen än på hjärnan och låta även de minsta, subtila, signalerna från kroppen få höras då hon uppmuntrar till att vända blicken inåt och vara uppmärksam på kropp och andetag. Karin vill förmedla en yoga där det är viktigare hur yogan känns än hur den ser ut. En yoga där de små förnimmelserna blir de stora upplevelserna när vi riktar vår uppmärksamhet mot dem. En yoga som följer livet och som kan finnas där som en boostande spark i baken när vi behöver det eller som en stor famn att vila i när vi behöver det. Humor, nyfikenhet och självkärlek är några av ingredienserna i den närande yogan á la Karin.

För Karin är barnyoga och familjeyoga ett sätt att förmedla självkärlek, nyfikenhet och rörelseglädje till både barn och föräldrar. Karin är också utbildad mindfulnessinstruktör och tvåbarnsmamma med en nyvunnen kärlek till vågsurfing som brinner för att göra yogan och dess härliga effekter tillgänglig till människor – unga som äldre!

Anne Slåen

Anne tog vår metod till Finland våren 2017 och har utvecklat ett fantastiskt nätverk av Barnyogaledare i Finland. Anne utbildar på finska men vi har även utbildningarna på svenska i Finland emellanåt. Läs mer om Anne på perhejooga.fi 

 

 

 

 

 

Anneli Gisselson Brodin

Anneli är vår superadministratör. Hon hjälper oss alla i teamet med allt från att svara på mail och telefonsamtal, sänder fakturor och håller ordning på bokningar och deltagarlistor. Alltid glad och lösningsfokuserad. Vi är enormt tacksamma som har en sådan stjärna i vårt gäng!