Om Barnyogaledarutbildningen

Visst har vi alla ett barn inom oss?

Ett barn som nyfiket kan suga i sig ny kunskap, utan att sätta upp några hinder. Ta fram det barnet och utbilda dig till Barnyogaledare. Varför? Jo, för att våra barn behöver få veta att deras kroppar är värdefulla, de har bara en, de behöver uppmuntras till att behålla det naturliga andetaget och de behöver få höra att de är helt fantastiska precis som de är. Och för att det är roligt!

Bara nyfikenhet krävs

Barnyoga är ett fantastiska verktyg för att skapa tid och rum för våra barn att bara få vara barn. Vill du leda dessa klasser är detta utbildningen för dig. Våra deltagare är förskolepedagoger, lärare, yogalärare, föräldrar, mor- och farföräldrar med flera. Du behöver inga andra förkunskaper än att du är nyfiken på barn och yoga.

Yogan har många fördelar

Yoga är en metod som ser till att hela barnet mår bra, både i kropp och själ. Barn är naturligt smidiga och yogans positioner behåller musklernas rörlighet och förbättrar motorik och balans. Men ställningarna ger också en massage på insidan med andetagets hjälp och många positioner är framtagna för att stimulera specifika organ. Med stärkta kroppar får barnen bättre hållning vilket ger mer utrymme för syre- och blodflöde till livsviktiga organ. Tillsammans med andningen stärks immunförsvaret. 

Upptäck yoga för barnen i din omgivning

Man ser att yoga hjälper barn till bättre hälsa, kondition och koncentration. Stress upptäcks idag i unga åldrar och att då tidigt få ett verktyg som både identifierar och minskar oro ökar barns allmänna välbefinnande. Bättre självkänsla bli resultatet av regelbunden yoga. Runt om i världen söker man vetenskapliga bevis för yogans fördelar och i Sverige är till exempel den Medicinska yogan redan vedertagen i den västerländska sjukvården. Det ska bli spännande att följa fortsättningen. Upptäck själv vad yogan kan göra för barnen och för dig genom att delta i våra barnyogautbildningar.

Alla är vi barn

Men denna utbildning riktar sig främst mot dig som vill yoga med barn i åldern 3-11 år.

Innehåll

En utbildning som ger dig enkla och kraftfulla verktyg för att kunna arbeta med yogan som redskap i till exempel förskolan eller grundskolans vardag. Eller varför inte i hemmet? Balans, motorik, koordination, andning, yogasagor och meditationer. Du  får yogan som verktyg för att stärka barns glädje och självkänsla. Att hjälpa dem hitta ett inre lugn. Vi går även igenom hur man kan använda yogans filosofi i klasserna och stärka barnens självförtroende och självkänsla, bland annat med hjälp av affirmationer och enklare massage.

Du får under utbildningen

 • Ett välskrivet kompendium med allt innehåll från kursen så du slipper anteckna.
 • Fyra yogasagor med text och bild, andningsövningar, enkla meditationsövningar och avslappningstekniker.
 • Tips och idéer hur yogan kan integreras i barnens vardag.
 • Praktiska råd om förberedelser, pedagogik och kommunikation.
 • Möjlighet att köpa hjälpmedel i form av barnyogakort, massageolja m.m.
 • Lära dig hur du skriver egna yogasagor.
 • Ett bibliotek av asanas att kunna använda när du skriver sagor.
 • Fler andningsövningar, enkla meditationsövningar och massageteknik.
 • Hur du enkelt kan leda Familjeyoga!
 • En enkel genomgång av yogans filosofi och etik, samt hur du kan jobba med affirmationer.
 • Generöst med tid för samtal, problemlösning och vi delar med oss av tips.
 • Börja undervisa varandra så att du direkt efter utbildningen är du redo att lära ut!

Vad du får efter Diplomeringen

 • Ett välförtjänt diplom som Barnyogaledare (pdf-format).
 • Ta del av allas egenskrivna yogasagor från ditt kurstillfälle – då får ett helt bibliotek av yogasagor!
 • Tillgång till den låsta Facebook-sidan “Diplomerad Barnyoga/Tonårsyogaledare” Där har alla tidigare diplomerade yogaledare möjlighet att hålla kontakten, tipsa och hjälpa varandra. Ett ovärderligt nätverk!

Upplägg

Genomförande av de två heldagarna samt hemuppgifterna ger Diplomering. Hemuppgifterna ska göras inom tre månader efter utbildningen. Hemuppgifterna består av att själv delta i yogaklasser, leda barnyogaklasser för barn du själv samlat samt skriva en barnyogasaga.

Skolinspektionen har beslutat att yoga är tillåtet i skolan

Läs beslutet från 2012 här: Skolinspektionen Beslut efter prövning2012-09-11