Nu bygger vi om Barnyoga.com

From nu går alla utbildningar online. Hemsidan byggs om under november/december 2020 och vi ber om ursäkt om det ser något rörigt ut under tiden. Tveka inte för att kontakt oss om du vill gå en utbildning men inte hittar rätt på hemsidan! Maila info@barnyoga.com eller ring Angelica på 070-23 53 283.

Vill du lära dig leda Barn- och Tonårsyoga?

  • Vill du kunna ge klasser som stärker ungas självkänsla och självförtroende?
  • Få verktyg att lära ut om hur man kan hantera stress?
  • Yoga hemma med dina barn eller barnbarn?
  • Veta hur yoga kan skapa mer ro i t.ex. klassrummet?
  • Utveckla din verksamhet med barn- & tonårsyoga?
  • Uppfylla drömmen om att bli Yogalärare?

Då har du kommit helt rätt.

Oavsett om du redan är yogalärare eller om du är helt ny och bara väldigt nyfiken!

Erbjudande – Distansutbildningar

De sista dagarna av 2020 firar vi med 3 för 2 på våra Distansutbildningar. Passa på!

Distansutbildningarna du kan gå när och var du vill. Från din dator, surfplatta eller smartphone – i din egen takt. Innehåller inga fysiska träffar och du har ett helt år på dig att slutföra utbildningarna. Inga förkunskaper behövs.

Distansutbildningen Diplomerad Barnyogaledare

För dig som vill leda yoga i form av yogasagor för barn i åldrarna 3-11 år.

Distansutbildningen Diplomerad Yoga Nidra-ledare

För dig som vill lära ut återhämtning för barn och tonåringar

Så här funkar det

Bli Certifierad Barn- & Tonårsyogalärare eller börja med att bli Diplomerad Yogaledare för att sedan bygga på din utbildning om och när du vill. Utbildningarna sker online i en blandning av färdiginspelade videos och liveträffar.

boy-child-countryside-cute-551568

Diplomerad Barnyogaledare

Webbutbildning + Hemuppgifter
Yoga upp till 11 års ålder

Lär dig barnyogas grunder, andningens betydelse för välmåendet, avslappningar samt praktiska tips på hur du blir en bra ledare och skapar en trygg plats där barnen bara får vara.

agriculture-blonde-hair-cereal-corn-1152729

Diplomerad Tonårsyogaledare

Webbutbildning + Hemuppgifter
Yoga för 12-18 åringar

För dig som arbetar och/eller lever med tonåringar samt för dig som redan är yogalärare och vill utveckla din verksamhet. Med moduler som innehåller program och teori från terapeutisk yoga.

photography-of-child-pushing-the-wagon-1067191

Certifierad Barn- & Tonårsyogalärare

4-6 feb & 15-17 apr 2021
Live online eller i Norrtälje

För dig som vill bli Yogalärare när du är godkänd Diplomerad Barn- & Tonårsyogaledare. Innehåller moduler av yogaprogram och teori från terapeutisk yoga genom Josefin Wikström

Upplev vad som händer när du ger barn och tonåringar
en tid och plats till att bara få vara!

Katten Tyra-Lo 1

Lugn & Ro

Ge unga tid och rum till att bara få vara sig själva. Låt dem hitta sitt inre lugn med kreativa yogasagor och terapeutiska moduler i både teori och praktik som stärker både kropp och sinnen.

Benen brett isär ena armen sträckt och lutad åt vänster Molly

Med yogasagor stärker du barns självkänsla och självförtroende. De uppmärksammar det viktiga andetaget, slappnar av och får använda sin fantasi. Och viktigast av allt – alla kan vara med!

Ormen Tyra-Lo

Närvaro

Unga gör som vi vuxna gör och inte som vi säger. Landa du med på yogamattan med lugna andetag. Sänk krav och prestation och låt barnen och tonåringarna få umgås med dig i lugn och ro.

Båten Molly

Gemenskap

Yoga betyder förening av kropp och själ. Men också mellan varandra. Skapa gemenskap i gruppen med yoga, andning och rörelse. Och med budskapet ”Du duger precis som du är!”.

Sagt om oss

Efter utbildningen “Diplomerad Barnyogaledare″ så har det öppnats upp en ny, spännande dörr till yogan för mig. Helt fantastiskt! Kan inte vänta på att få åka till jobbet imorgon! Elina, Stockholm

Utbildningen gav mig enorm insikt, men framförallt inspiration att sätta igång med barnyogan direkt. Angelica är fantastiskt engagerande och tydlig. Jag kände mig väldigt bekväm och sedd. Bra upplägg och fint material. Tydlig info inför utbildningen. Sanna, Stockholm

Att utbilda mig till barnyogaledare är något av det roligaste jag gjort. Barnen förstår själva att de mår bra av yogan och de olika övningar vi gör under ett pass. De redskap vi fick under utbildningen var konkreta och otroligt lätta att applicera i både barnyoga och familjeyoga. Maria, Linköping

Barnyoga behövs i vårt samhälle, som en motpol till den hektiska tillvaro vi lever i. Att få möjlighet att skapa berättelser med hälsofrämjande budskap, gör barnyoga o barnyogasagor till ett ypperligt verktyg att nå det målet. Marianne, Göteborg

@barnyogacom

Vi finns på Instgram. Följ vårt konto @barnyoga.com och #barnyogacom så ser du vad vi och våra deltagare postar om Barn- & Tonårsyoga.

I den här andningsövningen i Yogakorten andas vi som lejon.

🦁 Lejonandning 🦁

Lejon är kraftfulla och när du behöver hitta din kraft kan du andas som ett lejon.

👉 Gör så här:

Sätt dig bekvämt, kanske på underbenen. Andas in kraftfullt genom näsan och när du andas ut – öppna munnen, sträck ut tungan allt vad du kan och titta uppåt samtidigt som du ryter som ett lejon.

Känn hur kraften kommer från magen. Upprepa så länge det känns bra, kanske 3-4 gånger.

Tystna sen, andas som vanligt och känn in hur det var att andas som ett lejon. ♥️

Provade du? 🙋‍♀️

Hur känns det nu?

Prova gärna tillsammans med ett barn i din närhet. ♥️

Dela gärna med dig av en kommentar nedan om du provat - kanske kan du tom ta en bild av er yogastund och dela med taggen @barnyogacom så får jag se!

Har du några frågor om övningen kan du ställa den nedan eller i ett DM.

Photocred: @yogareconnect
Illustration: @lima.dalin

#barnyogacom #barnyoga #tonårsyoga #yoga #utbildning #rörelse #återhämtning #andning #avslappning #yogasaga #mindfulness #yogalärare #skola #fritids #förskola #förening #distansutbildning #yogaonline #yogaalliance #medvetennärvaro #yogaförbarn #yogaförtonåringar #beyoga365 #barn #andningsövning #pranayama #lejon #lejonandnig
...

Måste ju bara få dela med er att idag släppte jag ett poddavsnitt av
Yogaprenörpodden tillsammans med min son, Caspian! 🤩

Han ville så gärna göra ett poddavsnitt på sommarlovet - så sagt och gjort - här kommer det!

På temat om hur det är att vara son till en egenföretagare.

Du får gärna lyssna 🎧 Podden finns där poddar finns, tex på Spotify 💫

#yogaprenör #barnyogacom #spotify #podcast #yogaprenörpodden
...

Fler än 100 personer anmälda till:

💫 GRATIS WEBINAR online 💫

Vill du få yogaövningar som kan hjälpa barn och tonåringar känna sig tryggare, både mentalt och fysiskt?

I det här gratis webinaret online får du yogaövningar som kan öka självförtroendet, självkänslan, förbättra sömnen, koncentrationen och impulskontrollen samt ett verktyg för att hantera stress och inre oro.

Du behöver inte ha några förkunskaper om yoga och får ett tydligt övningshäfte så att du kan komma igång och använda dem – direkt efter webinaret!

Dessutom får du som medverkar på webinaret ett unikt erbjudande på utbildningarna som gör dig till Certifierad Barn- & Tonårsyogalärare.

Välkommen till något av dessa tillfällen:
📌 Tisdag 17 augusti kl 12.00-13.00
📌 Onsdag 18 augusti kl 19.00-20.00

Boka dig på www.barnyoga.com/webinar

Webinaret hålls av Angelica Henriksson, grundare av Barnyoga.com - Nordens ledande utbildningar inom Barn- & Tonårsyoga och har utbildat fler än 2 000 ledare sedan starten 2012.

#barnyogacom #barnyoga #utbildning #mindfulness #terapeutiskyoga #skola #yogalärare #yogaförbarn #distans #distansutbildning #yoga #yogaförbarn #skolyoga #yogaiskolan #andning #avslappning #hälsa #mentalhälsa #fysiskhälsa #webinar #gratis #yogaövningar
...

Låt oss prova den första andningsövningen bland Yogakorten.

🐻 Björnandning 🐻

Det finns många barn som tycker att det är väldigt svårt att koppla av. kanske för att deras vardag är inte alls bjuder in till en stunds stillhet. Ja en stund stillhet som inte består av skärmtid…

Genom att andas som en Björn så kan man hitta sitt eget lugn. så du som läser det här just nu - kanske provar du Björnandningen med mig i denna stund? 🐻

👉 Gör så här:

Sätt dig på underbenen och bredda lite mellan knäna. Vik in hakan mot bröstet och buga ner så att pannan vilar emot golvet. Du kan ha något under pannan om du vill. Känn efter om du vill ha armarna framåt eller bakåt – det som känns bäst för dig. Blunda om du vill.

Du kan prova att andas in genom näsan medan du räknar till 4. Andas ut genom näsan medan du räknar till 6. Upprepa så länge det känns bra, kanske 5-7 gånger.

Du måste inte räkna om du inte vill. Bara prova att göra utandningen längre än inandningen. Sätt dig sen långsamt upp, andas som vanligt och känn in hur det var att andas som en björn.

Provade du?

Hur känns det nu?

Prova gärna tillsammans med något barn inom kort så kan ni tillsammans prata om hur det kändes att andas som en Björn. 🐻♥️

Dela gärna med dig av en kommentar nedan om du provat - kanske kan du tom ta en bild av er yogastund och dela med taggen @barnyogacom så får jag se!

Har du några frågor om övningen kan du ställa den nedan eller i ett DM.

#barnyogacom #barnyoga #yoga #utbildning #rörelse #återhämtning #andning #avslappning #yogasaga #mindfulness #yogalärare #skola #fritids #förskola #förening #yogaonline #yogaalliance #medvetennärvaro #yogaförbarn #beyoga365 #barn #yogaalliance #yogakort #barnyogakort #björn #björnandning
...

På det andra kortet baksida finns rubriken ” Hej du som är vuxen!” 👋

Där finns en illustration av mig själv - ha ha - illustratören @lima.dalin har gjort ett otroligt jobb med att måla av i just mig.

Hur som helst så är det här jag hälsar dig som är vuxen välkommen till barn yogans underbara värld. Jag berättar att med dom här korten så kan du skapa tid och rum till barn i din närhet till att bara få vara.

Jag berättar också att korten fungerar som en påminnelse om att barnen duger precis som de är.

Men jag tar också upp en väldigt viktig sak: och det är att du också duger precis som du är. ♥️♥️♥️

Genom att erbjuda barnen yoga stunder så gör du en stor insats för nästa generations välmående.

Så sänk dina egna krav - den yogan som blir av ja det är bra yoga.

Vilken är din favoritstund för barnyoga? 🙋‍♀️

#barnyogacom #barnyoga #yoga #utbildning #rörelse #återhämtning #andning #avslappning #yogasaga #mindfulness #yogalärare #skola #fritids #förskola #förening #yogaonline #yogaalliance #medvetennärvaro #yogaförbarn #beyoga365 #barn #yogaalliance #yogakort #barnyogakort #självförtroende #självkänsla
...

Det andra kortet i kortleken heter ” Hej du som är barn!” på framsidan och ” Hej du som är vuxen!” på baksidan. 👋

Här ” pratar” kortleken direkt till dig som håller i den.

Låt mig få börja och berätta om framsidan idag:

För där samlas barnen från kortleken och hälsar barnet som ska yoga välkommen. Barnen berättar att de är ett gäng med helt vanliga barn som ibland är glada, ibland är ledsna, ibland är lugna och ibland är busiga.

Och de berättar att man inte kan misslyckas när man yogar - men det är viktigt att veta att ingenting ska göra om dom man ska inte störa dom andra som yogar tillsammans med en.

För det är viktigt - om någon vill vila eller var det tyst då behöver du låta den kompisen vara. så att alla kan trivas på yoga stunden.

Barnen berättar också att barnet som håller i kortleken från och med nu är deras yogakompis. Och om barnet någon gång skulle känna sig ledsen, ensam eller vilsen - ja då kan barnet yoga med kortleken och känna en gemenskap.

För barnen i kortleken dom tycker om alla barn precis som de är.♥️

#barnyogacom #barnyoga #yoga #utbildning #rörelse #återhämtning #andning #avslappning #yogasaga #mindfulness #yogalärare #skola #fritids #förskola #förening #yogaonline #yogaalliance #medvetennärvaro #yogaförbarn #beyoga365 #barn #yogaalliance #yogakort #barnyogakort #självförtroende #självkänsla
...

Varför behövs yoga kort för barn?

Jo, för att det är ett sånt enkelt och lättillgängligt sätt för att hjälpa barn till ett ökat självförtroende, ökad självkänsla, förbättra sömnen, koncentrationen och impulskontrollen.

Det är ett verktyg för att hantera stress och inre oro hos barn i alla åldrar.

Kan du tänka dig vilket fint verktyg det är att få lära sig tidigt i livet? 🙋‍♀️

#barnyogacom #barnyoga #yoga #utbildning #rörelse #återhämtning #andning #avslappning #yogasaga #mindfulness #yogalärare #skola #fritids #förskola #förening #yogaonline #yogaalliance #medvetennärvaro #yogaförbarn #beyoga365 #barn #yogaalliance #yogakort #barnyogakort #självförtroende #självkänsla
...

Oavsett om du bjuder in till en längre yogastund eller om ni bara lekfullt drar ett kort när ni känner för det. så försök att använda det allra sista kortet i yogakortleken så ofta ni bara kan.

För längst bak i kortleken, finns ett kort som heter just ”Sista viktiga kortet…” 😍😍😍

Där beskrivs en övning som påminner barnet som yogar om att barnet är unikt, betydelsefullt och alldeles alldeles tillräckligt precis som barnet är.

Tänk dig att varje dag, eller i alla fall ganska ofta, få höra just de orden när du var barn. Nu kan du göra det till verklighet för barn i din närhet.

Yoga stärker självförtroendet - eftersom det inte finns något rätt eller fel. Alla kan vara med, utifrån sina förutsättningar. Men yoga stärker också självkänslan.

Bland annat genom att få höra just att man duger precis som man är.

Vad skulle det ha betytt för dig att få höra att du duger precis som du är gång på gång under din uppväxt?

#barnyogacom #barnyoga #yoga #utbildning #rörelse #återhämtning #andning #avslappning #yogasaga #mindfulness #yogalärare #skola #fritids #förskola #förening #yogaonline #yogaalliance #medvetennärvaro #yogaförbarn #beyoga365 #barn #yogaalliance #yogakort #barnyogakort #självförtroende #självkänsla
...

En månad kvar!

💫 GRATIS WEBINAR online 💫

Vill du få yogaövningar som kan hjälpa barn och tonåringar känna sig tryggare, både mentalt och fysiskt?

I det här gratis webinaret online får du yogaövningar som kan öka självförtroendet, självkänslan, förbättra sömnen, koncentrationen och impulskontrollen samt ett verktyg för att hantera stress och inre oro.

Du behöver inte ha några förkunskaper om yoga och får ett tydligt övningshäfte så att du kan komma igång och använda dem – direkt efter webinaret!

Dessutom får du som medverkar på webinaret ett unikt erbjudande på utbildningarna som gör dig till Certifierad Barn- & Tonårsyogalärare.

Välkommen till något av dessa tillfällen:
📌 Tisdag 17 augusti kl 12.00-13.00
📌 Onsdag 18 augusti kl 19.00-20.00

Boka dig på www.barnyoga.com/webinar

Webinaret hålls av Angelica Henriksson, grundare av Barnyoga.com - Nordens ledande utbildningar inom Barn- & Tonårsyoga och har utbildat fler än 2 000 ledare sedan starten 2012.

#barnyogacom #barnyoga #utbildning #mindfulness #terapeutiskyoga #skola #yogalärare #yogaförbarn #distans #distansutbildning #yoga #yogaförbarn #skolyoga #yogaiskolan #andning #avslappning #hälsa #mentalhälsa #fysiskhälsa #webinar #gratis #yogaövningar
...