Boka i tid, våra utbildningar blir oftast fullbelagda

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Diplomerad Tonårsyogaledare – Göteborg 15-16 maj. Inklusive SPA-inträde!

15 maj 2021 kl. 11:00 - 16 maj 2021 kl. 16:00

| kr6995

Tonårsyoga innehåller moduler från terapeutisk yoga som stärker kropp, sinnen, självkänsla och självförtroende. En stund för att sänka krav och skapa gemenskap. Förmedla budskapet ”Du duger som du är!” till åldrarna 12-16 år.

Varför yoga för tonåringar?

Yoga ger tonåringar en stund för inre ro och helt utan prestation. Vi övar oss i acceptans och medveten närvaro. Vi bygger en positiv gemenskap i gruppen och påminner oss om att vi är bra – precis som vi är! Att yoga med tonåringar har många fördelar. Genom att träna kroppsmedvetenhet genom fysiska sekvenser, andningsövningar och avslappningsövningar förbättras möjligheterna att hantera stress, förbättra sömn, öka koncentrationen och behålla/öka fysisk rörlighet. I både teori och praktik lär vi ut hur andningen påverkar vårt mående.

Utbildningens bakgrund

Utbildningen är utvecklad tillsammans med Josefin Wikström som har många års erfarenhet av att undervisa inom ”Skapande skola” i högstadiet och enskilda kurser i stresshantering mot ungdomar (läs mer om hennes breda bakgrund här). Övningarna och sekvenserna i utbildningen är från en bred blandning av olika traditioner som via forskning visat sig vara gynnsamma mot stress och sömnproblem. De fysiska sekvenserna är baserade på de vanligaste Hathayogapositionerna i kombination av element från rörelse och rytmik. Utbildningens program är enkla basprogram är framtagna från yogaterapeutiska principer. Du kan läsa mer om terapeutiskyoga här (på engelska) 

Vad du får under utbildningen

– Genomgång av vad Tonårsyoga är och hur det fungerar i praktiken.
– Ett välskrivet kompendium med referenser till forskningen som utbildningen bygger på.
– Metodik, positioner och klasser anpassas efter förutsättningar och behov som kan användas både hemma och i skolan.
– Yogasekvenser, andnings- och avslappningsövningar med särskilda fokus i text, bild och några har stöd i video och ljud.
– Teori, filmer och samtal om andningens viktiga betydelse för vårt välmående, stress, hjärnan och hormoner i tonåren, vagusnerven m.m.
– Genomgång av specifika program för att reglera fysisk och mental stress, förbättrad sömn och för mer energi/koncentration.
– Möjlighet att köpa hjälpmedel i form av affirmationskort, klangspel, vetehjärtan m.m.
– Tid för att undervisa varandra i andning, avslappning och en kortare yogasekvens.
– Generöst med tid för samtal, problemlösning och vi delar med oss av tips.
– Praktiska råd om förberedelser, pedagogik och kommunikation.
– Gemenskapsövningar och tips om yoga som livsstil.

Upplägg

Utbildningen består av två fysiska dagar plus hemuppgifter. Vi varvar yoga i teori och praktik och du deltar helt efter dina förutsättningar. Du får prova att undervisa redan under utbildningen och målet är att du ska känna dig redo att leda Tonårsyoga direkt efter utbildningens två dagar. Inför utbildningen uppmuntras du regelbundet praktisera en avslappning, en andningsövning samt skriva tacksamhetsdagbok enligt ett mail som kommer cirka en månad innan utbildningstillfället.

Om hemuppgifterna

Hemuppgifterna består av att:
– leda tre Tonårsyogaklasser.
– medverka på tre “vanliga” yogaklasser med “tonårsyogaglasögon på”.
– skriva en kort redovisning om ovan uppgifter.
– ge feedback till din arbetsgrupps redovisningar.
– sätta samman en Tonårsyogaklass enligt instruktion du får under utbildningen.

Du får en tydlig genomgång av hemuppgifterna under utbildningen och de ska göras inom tre månader efter utbildningen. Under den tiden får du stöttning av en arbetsgrupp bestående av några av dina deltagarkompisar samt via en Facebookgrupp.

Vad du får efter utbildningen

– Ett välförtjänt diplom som Tonårsyogaledare (pdf-format). 
– Gå med i vårt fantastiska nätverk “Diplomerade Barnyoga/Tonårsyogaledare” på Facebook. Där har alla diplomerade Barn- & Tonårsyogaledare möjlighet att hålla kontakten, tipsa och hjälpa varandra.
– Tonårsyogaledarutbildningen är en del av utbildningen “Certifierad Barn- & Tonårsyogalärare“. En utbildning om 95 timmar med moduler från terapeutisk yoga som är godkänd av Yoga Alliance.

Läs mer om hur du kan gå vidare här

Upplägg

Utbildningen sker i under två dagar och därefter genom hemuppgifter att göra inom tre månader efter utbildningen. Vid anmälan kommer du få några inspelade avslappningar och andningsövningar som vi varmt rekommenderar att du lyssnar på och utför innan utbildningens start. Hemuppgifterna består i att leda utvalda yogasekvenser för tonåringar du själv samlar och skriva redogörelser att skicka in.

Under hela utbildningen finns det generöst med tid för samtal, problemlösning och vi delar med oss av tips. Vi varvar yoga i teori och praktik under dagarna men du deltar efter dina förutsättningar. Ni får prova att undervisa varandra och du kommer känna dig redo att leda direkt efter dessa två dagar. Du får ett välkomstmail cirka en vecka innan kurstillfället.

För vem är utbildningen?

Våra deltagare är pedagoger/lärare/medarbetare från skolor/föreningar/organisationer, yogalärare, föräldrar, mor- och farföräldrar med flera. Du behöver inga andra förkunskaper än att du är nyfiken på tonåringar och yoga.

Registerutdrag från Polisen krävs

För att bli Diplomerad Tonårsyogaledare behöver du kunna visa upp ett registerutdrag från belastningsregistret från Polisen. En registerkontroll från belastningsregistret är till för att stärka barns och tonåringars skydd mot sexualbrott och andra grova brott. Du beställer ditt utdrag här och tar med till utbildningstillfället i det oöppnade kuvertet. Du kan också skicka det till oss innan utbildningstillfällen. Du skickar då det oöppnade kuvertet (i ett nytt kuvert) till oss på:

Barnyoga.com
Kyrkogatan 11
761 30 Norrtälje
Märk kuvertet med Diplomerad Tonårsyogaledare Göteborg 15-16 maj 2021

När vi fått utdraget, kontrollerar vi att där inte finns några anmärkningar och kommer därefter genast att förstöras i en dokumentförstörare. Om du istället vill att vi skickar tillbaka utdraget så skickar du med ett färdigfrankerat och adresserat kuvert.

Lärare

Angelica Henriksson, grundare och huvudlärare, Barnyoga.com

Pris & Villkor

Utbildningens ordinarie pris är 6 995 kronor per deltagare. Priset inkluderar moms och material men inte resa, mat och logi. Du bokar via hemsidan nedan. Delbetalning är möjlig – läs mer om Priser & Villkor här 

Spa-inträde ingår

I utbildningens pris ingår inträde till Hagabadets Spa. Önskar du nyttja det fina erbjudandet behöver du ta med badkläder och hänglås. Handduk får du låna och badrock går att hyra för 50 kr.

Passa på!

Samma helg erbjuder vi Barnyogaledarutbildningen i Göteborg – se här

Datum & Tider

Utbildningen är 15-16 maj, 2021. Lördagen klockan 11.00-18.00 och på söndagen klockan 9.00-16.00.

Viktig information om tider

Vänligen kom i tid då vi börjar prick för att hinna med allt. Vi startar med en övning som tar cirka 30 minuter. Om du skulle komma sent får du vänta kvar utanför tills vi öppnar dörren. Det är också viktigt att du kan medverka under hela dagarna för att tillgodogöra dig utbildningens innehåll. Vi tackar på förhand för visad hänsyn!

Praktisk information om utbildningen i Göteborg

Utbildningen hålls på Hagabadet Älvstranden, Ceresplatsen 1, 417 58 i Göteborg.  Hagabadet ligger mittemot Ica Kvantum mellan Eriksberg & Lindholmen i Sannegårdshamnen. Åker du kommunalt hoppar du av på hållplats Sannegårdshamnen. Parkeringsmöjligheter finns vid restaurang Port Arthur, Miraallén. För mer info se hemsidan

Det finns också flera restauranger & caféer i närheten. Ica Maxi ligger tvärs över gatan. Tyvärr finns inga kyl- eller värmningsmöjligheter. Önskar du äta medhavd matsäck får denna förtäras i yogasalen. Yogamattor får du låna på plats. Ta med block och penna, samt varma kläder att ta på mellan yogasagorna! Du får ett välkomstmail cirka en vecka innan utbildningens start.

Närliggande hotell: Hotell Villan, Radisson Blue Riverside m.fl.

Passar inte datumet eller orten?

Vi har många utbildningar på många olika orter – se alla utbildningar här

Du kan även genomföra Steg I av Tonårsyogaledarutbildningen på distans. Samma belopp som du betalar för den utbildningen får du sedan i rabatt om du väljer att gå den fysiska utbildningen – läs mer här

Detaljer

Börjar:
15 maj 2021 kl. 11:00
Slutar:
16 maj 2021 kl. 16:00
Pris:
kr6995

Plats

Hagabadet, Älvstranden
Ceresplatsen 1
Göteborg, 417 58 Sverige
+ Google Map
Telefon:
31-600 600
Webbplats:
https://www.hagabadet.se/alvstranden/

Boka

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tonårsyoga Gbg maj 2021
6 995.00 kr
25 lediga platser