Boka i tid, våra utbildningar blir oftast fullbelagda

Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tonårsyoga – Göteborg 23-24 mars 2019

23 mars kl. 09:00 - 24 mars kl. 15:00

| 4995kr

Bli Diplomerad Tonårsyogaledare

Yoga med mindfulness och avslappning är fantastiska verktyg för tonåringar som ofta upplever ökad press både i skolan och privat. Med denna utbildning får du enkla program och övningar för att leda tonårsyoga som är grundade på terapeutisk yoga. Programmen är anpassade efter en hjärna i utveckling och ett hormonpåslag mot stress, inre oro och koncentrationsproblem.

Vill du ta del av dessa verktyg och kunna guida tonåringar i dessa klasser är detta utbildningen för dig. Våra deltagare är pedagoger, yogalärare, föräldrar, mor- och farföräldrar och många fler.  Metodik, positioner och klasser anpassas efter förutsättningar och behov som kan användas både hemma och i skolan. Utbildningen vänder sig främst till åldrarna 12-16 år.

Varför yoga för tonåringar?

Yoga ger tonåringar en stund för inre ro och helt utan prestation. Vi övar oss i acceptans och medveten närvaro. Vi bygger en positiv gemenskap i gruppen och påminner oss om att vi är bra – precis som vi är! Att yoga med tonåringar har många fördelar. Genom att träna kroppsmedvetenhet genom fysiska sekvenser, andningsövningar och avslappningsövningar förbättras möjligheterna att hantera stress, förbättra sömn, öka koncentrationen och behålla/öka fysisk rörlighet. I både teori och praktik lär vi ut hur andningen påverkar vårt mående.

Barnyogaledarutbildningen är en del av vår Barn- & Tonårsyogalärarutbildning som är registrerad hos Yoga Alliance. Så funkar det

Utbildningens bakgrund

Utbildningen är utvecklad av Josefin Wikström som har många års erfarenhet av att undervisa inom ”Skapande skola” i högstadiet och enskilda kurser i stresshantering mot ungdomar (läs mer om hennes breda bakgrund här). Övningarna och sekvenserna i utbildningen är från en bred blandning av olika traditioner som via forskning visat sig vara gynnsamma mot stress och sömnproblem. De fysiska sekvenserna är baserade på de vanligaste Hathayogapositionerna i kombination av element från rörelse och rytmik. Utbildningens program är enkla basprogram är framtagna från yogaterapeutiska principer. Du kan läsa mer om terapeutiskyoga här (på engelska) 

Vad du får under utbildningen

– Färdiga sekvenser att yoga till.
– Enkla tekniker och andningsövningar för stresshantering och bättre sömn.
– Inspelade avslappningssekvenser i olika längder.
– Tips och idéer hur yogan kan integreras i tonåringars vardag.
– Praktiska råd om förberedelser, pedagogik och kommunikation.
– Möjlighet att köpa hjälpmedel i form av inspirationskort, massageolja m.m.
– En enkel genomgång av yogans filosofi och etik.
– Kort mindfulnessbaserad instruktion för att landa i klassrummet.
– Övningar för att stärka kroppen och reducera inre oro.
– Korta glädjefyllda övningar för låg energi.
– Lättare rörelse och rytmikövningar för att öka koncentrationen och energin.

Vad du får efter utbildningen

– Ett välförtjänt diplom som Tonårsyogaledare (pdf-format).
– Tillgång till den låsta Facebook-sidan “Diplomerad Barnyoga/Tonårsyogaledare” Där har alla tidigare diplomerade yogaledare möjlighet att hålla kontakten, tipsa och hjälpa varandra. Ett ovärderligt nätverk!

Upplägg

Utbildningen sker i under två dagar och därefter genom hemuppgifter att göra inom tre månader efter utbildningen. Vid anmälan kommer du få några inspelade avslappningar och andningsövningar som vi varmt rekommenderar att du lyssnar på och utför innan utbildningens start. Hemuppgifterna består i att leda utvalda yogasekvenser för tonåringar du själv samlar och skriva redogörelser att skicka in.

Under hela utbildningen finns det generöst med tid för samtal, problemlösning och vi delar med oss av tips. Ni får prova att undervisa varandra och du kommer känna dig redo att leda direkt efter dessa två dagar. Du får ett välkomstmail cirka en vecka innan kurstillfället.

Förkunskaper

Du behöver inga andra förkunskaper än att du är nyfiken på tonåringar och yoga.

Pris & Villkor

Tonårsyogaledarutbildningen kostar 4 995 kronor per deltagare, inklusive moms och innefattar material men inte resa, mat och logi. Du bokar via hemsidan och får inom kort en faktura mailad till dig, fakturaavgift 30 kr. Delbetalning är möjlig. Läs mer om Priser & Villkor här 

Erbjudande

Boka alla utbildningsdelar för att bli Certifierad Barn- & Tonårsyogalärare nu så får du 5 000 kronor rabatt. Läs mer här

Datum & Tider

Lördag 9.00-16.00
Söndag 9.00-15.00
Vänligen kom i tid då vi börjar prick för att hinna med allt! Vi öppnar cirka 20 minuter innan start. Observera att vi kommer att stänga dörren prick klockan 9.00 på lördagen och starta med en övning som tar ca 30 minuter. Om du skulle komma sent får du vänta kvar utanför tills vi öppnar dörren. Det är också viktigt att du kan medverka under hela dagarna för att tillgodogöra dig kursens innehåll. Vi tackar på förhand för visad hänsyn.

Lärare

Angelica Henriksson

Passar inte datumet?

Våra utbildningar har flera kursstarter varje år. Se alla kommande tillfällen här

Praktisk information om utbildningen i Göteborg

Utbildningen hålls på Göteborgs Kundalinyogacenter. Spis, kyl, mikro och vattenkokare finns, liksom kokkärl, glas, porslin och bestick med mera. Här finns merlinoullmattor (Kundaliniyogamattor) att låna. Men ta gärna med en egen matta om du har. Lunch tar du med själv. Ta även med block, penna och en varm tröja/strumpor då man lätt blir kall mellan yogasagorna.

 

Läs mer

Detaljer

Börjar:
23 mars kl. 09:00
Slutar:
24 mars kl. 15:00
Pris:
4995kr

Plats

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
Göteborg,413 11Sverige
Webbplats:
www.kundaliniyoga.se