Boka i tid, våra utbildningar blir oftast fullbelagda

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Diplomerad Tonårsyogaledare – 3-4 dec Live via Zoom

3 december 2020 kl. 09:30 - 4 december 2020 kl. 16:00

| kr6995

Tonårsyoga innehåller moduler från terapeutisk yoga som stärker kropp, sinnen, självkänsla och självförtroende. En stund för att sänka krav och skapa gemenskap. Förmedla budskapet ”Du duger som du är!” till åldrarna 12-16 år.

Varför yoga för tonåringar?

Yoga ger tonåringar en stund för inre ro och helt utan prestation. Vi övar oss i acceptans och medveten närvaro. Vi bygger en positiv gemenskap i gruppen och påminner oss om att vi är bra – precis som vi är! Att yoga med tonåringar har många fördelar. Genom att träna kroppsmedvetenhet genom fysiska sekvenser, andningsövningar och avslappningsövningar förbättras möjligheterna att hantera stress, förbättra sömn, öka koncentrationen och behålla/öka fysisk rörlighet. I både teori och praktik lär vi ut hur andningen påverkar vårt mående.

Utbildningens bakgrund

Utbildningen är utvecklad tillsammans med Josefin Wikström som har många års erfarenhet av att undervisa inom ”Skapande skola” i högstadiet och enskilda kurser i stresshantering mot ungdomar (läs mer om hennes breda bakgrund här). Övningarna och sekvenserna i utbildningen är från en bred blandning av olika traditioner som via forskning visat sig vara gynnsamma mot stress och sömnproblem. De fysiska sekvenserna är baserade på de vanligaste Hathayogapositionerna i kombination av element från rörelse och rytmik. Utbildningens program är enkla basprogram är framtagna från yogaterapeutiska principer. Du kan läsa mer om terapeutiskyoga här (på engelska) 

Vad du får under utbildningen

– Genomgång av vad Tonårsyoga är och hur det fungerar i praktiken.
– Ett välskrivet kompendium med referenser till forskningen som utbildningen bygger på.
– Metodik, positioner och klasser anpassas efter förutsättningar och behov som kan användas både hemma och i skolan.
– Yogasekvenser, andnings- och avslappningsövningar med särskilda fokus i text, bild och några har stöd i video och ljud.
– Teori, filmer och samtal om andningens viktiga betydelse för vårt välmående, stress, hjärnan och hormoner i tonåren, vagusnerven m.m.
– Genomgång av specifika program för att reglera fysisk och mental stress, förbättrad sömn och för mer energi/koncentration.
– Genomgång av hjälpmedel i form av affirmationskort, klangspel, vetehjärtan m.m. som går att köpa i webbshoppen.
– Tid för att undervisa varandra i andning, avslappning och en kortare yogasekvens.
– Generöst med tid för samtal, problemlösning och vi delar med oss av tips.
– Praktiska råd om förberedelser, pedagogik och kommunikation.
– Gemenskapsövningar och tips om yoga som livsstil.

Upplägg

Utbildningen består av två dagars utbildning som sker live via Zoom plus hemuppgifter. Vi varvar yoga i teori och praktik och du deltar helt efter dina förutsättningar. Du får prova att undervisa redan under utbildningen och målet är att du ska känna dig redo att leda Tonårsyoga direkt efter utbildningens två dagar. Inför utbildningen uppmuntras du regelbundet praktisera en avslappning, en andningsövning samt skriva tacksamhetsdagbok enligt ett mail som kommer cirka en månad innan utbildningstillfället.

Om hemuppgifterna

Hemuppgifterna består av att:
– leda tre Tonårsyogaklasser.
– medverka på tre “vanliga” yogaklasser med “tonårsyogaglasögon på”.
– skriva en kort redovisning om ovan uppgifter.
– ge feedback till din arbetsgrupps redovisningar.
– sätta samman en Tonårsyogaklass enligt instruktion du får under utbildningen.

Du får en tydlig genomgång av hemuppgifterna under utbildningen och de ska göras inom tre månader efter utbildningen. Under den tiden får du stöttning av en arbetsgrupp bestående av några av dina deltagarkompisar samt via en Facebookgrupp. Hemuppgifterna kommer att anpassas efter rådande Coronaläge.

Vad du får efter utbildningen

– Ett välförtjänt diplom som Tonårsyogaledare (pdf-format). 
– Gå med i vårt fantastiska nätverk “Diplomerade Barnyoga/Tonårsyogaledare” på Facebook. Där har alla diplomerade Barn- & Tonårsyogaledare möjlighet att hålla kontakten, tipsa och hjälpa varandra.
– Tonårsyogaledarutbildningen är en del av utbildningen “Certifierad Barn- & Tonårsyogalärare“. En utbildning om 95 timmar med moduler från terapeutisk yoga som är godkänd av Yoga Alliance.

Läs mer om hur du kan gå vidare här

Upplägg

Utbildningen sker i under två dagar och därefter genom hemuppgifter att göra inom tre månader efter utbildningen. Vid anmälan kommer du få några inspelade avslappningar och andningsövningar som vi varmt rekommenderar att du lyssnar på och utför innan utbildningens start. Hemuppgifterna består i att leda utvalda yogasekvenser för tonåringar du själv samlar och skriva redogörelser att skicka in.

Under hela utbildningen finns det generöst med tid för samtal, problemlösning och vi delar med oss av tips. Vi varvar yoga i teori och praktik under dagarna men du deltar efter dina förutsättningar. Ni får prova att undervisa varandra och du kommer känna dig redo att leda direkt efter dessa två dagar. Du får ett välkomstmail cirka en vecka innan kurstillfället.

För vem är utbildningen?

Våra deltagare är pedagoger/lärare/medarbetare från skolor/föreningar/organisationer, yogalärare, föräldrar, mor- och farföräldrar med flera. Du behöver inga andra förkunskaper än att du är nyfiken på tonåringar och yoga. Du behöver inte har deltagit i utbildningar via Zoom tidigare men du behöver en dator med stadig uppkoppling och en plats att vara på där du både kan ta in teori och utföra yogaklasser.

Lärare

Angelica Henriksson, grundare och huvudlärare, Barnyoga.com

Pris & Villkor

Utbildningen kostar 6 995 kronor ink moms per deltagare. Du bokar via hemsidan nedan. Delbetalning är möjlig – läs mer om Priser & Villkor här 

Datum & Tider

Utbildningen är 3-4 december, 2020. Torsdagen klockan 9.30-16.30 och på fredagen klockan 9.00-16.00 eller 19-20 november (läs mer om det tillfället här)

Viktig information

Vänligen logga in på utbildningen 30 minuter innan start för att se att allt funkar (mail om exakta instruktioner kommer innan utbildningen) så vi kan starta utbildningen på utsatt tid. Det är också viktigt att du kan medverka under hela dagarna för att tillgodogöra dig utbildningens innehåll. Vi tackar på förhand för visad hänsyn!

Fler utbildningar

Se alla utbildningar här

 

Du kan även genomföra Steg I av Tonårsyogaledarutbildningen på distans. Samma belopp som du betalar för den utbildningen får du sedan i rabatt om du väljer att gå den fysiska utbildningen – läs mer här

Detaljer

Börjar:
3 december 2020 kl. 09:30
Slutar:
4 december 2020 kl. 16:00
Pris:
kr6995

Boka

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available