Boka i tid, våra utbildningar blir oftast fullbelagda

Laddar Evenemang

« All Evenemang

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tonårsyoga – Norrtälje 4-5 oktober 2018

4 oktober 2018 kl. 10:00 - 5 oktober 2018 kl. 16:00

| 4995kr

Bli Diplomerad Tonårsyogaledare

Yoga, mindfulness och avslappning är fantastiska verktyg för ungdomar som ofta upplever ökad press både i skolan och privat. Med denna utbildning får du enkla program och övningar för att leda tonårsyoga som är grundade på terapeutisk yoga anpassade efter en hjärna i utveckling mot stress, inre oro och koncentrationsproblem. Vill du ta del av dessa verktyg och kunna guida tonåringar i dessa klasser är detta utbildningen för dig. Våra deltagare är pedagoger, yogalärare, föräldrar, mor- och farföräldrar med flera.  Du behöver inga andra förkunskaper än att du är nyfiken på yogans fördelar. Metodik, positioner och klasser anpassas efter förutsättningar och behov som kan användas både hemma och i skolan. Utbildningen vänder sig främst till åldrarna 12-16 år.

Fördelar:

 • Bidrar till att bättre kunna hantera stress.
 • Ökad koncentration och kroppsmedvetenhet.
 • Förbättrar sömnen.
 • Ökar den fysiska styrkan och smidigheten.
 • Ökad insikt i hur andningen påverkar vårt mående.
 • Vi övar oss i acceptans och medveten närvaro.
 • Vi bygger en positiv gemenskap i gruppen.
 • Yogan påminner oss om att vi är bra som vi är!
 • Bidrar till en stund med inre ro utan prestation.

Du får:

 • Färdiga sekvenser att yoga till.
 • Enkla tekniker och andningsövningar för stresshantering och bättre sömn.
 • Inspelade avslappningssekvenser i olika längder.
 • Tips och idéer hur yogan kan integreras i tonåringars vardag.
 • Praktiska råd om förberedelser, pedagogik och kommunikation.
 • En enkel genomgång av yogans filosofi och etik.
 • Kort mindfulnessbaserad instruktion för att landa i klassrummet.
 • Övningar för att stärka kroppen och reducera inre oro.
 • Korta glädjefyllda övningar för låg energi.
 • Lättare rörelse för att öka koncentration och energi.
 • Möjlighet att köpa hjälpmedel i form av inspirationskort, massageolja m.m.

Upplägg

Utbildningen sker i under två dagar och därefter genom hemuppgifter att göra inom tre månader efter utbildningen. Vid anmälan kommer du få några inspelade avslappningar och andningsövningar som vi varmt rekommenderar att du lyssnar på och utför innan utbildningens start.

Under hela utbildningen finns det generöst med tid för samtal, problemlösning och vi delar med oss av tips. Ni får prova att undervisa varandra och du kommer känna dig redo att leda direkt efter denna helg. Efter genomförd Tonårsyogakurs har du möjlighet och att gå en fördjupningsmodul gällande yogans terapeutiska fördelar mot panikångest, ångest och depressioner.

Utbildningens bakgrund

Utbildningen är utvecklad av Josefin Wikström som har många års erfarenhet av att undervisa inom Skapande skola i högstadiet och enskilda kurser i stresshantering mot ungdomar (läs mer om hennes breda bakgrund nedan). Övningarna och sekvenserna i utbildningen är från en bred blandning av olika traditioner som via forskning visat sig vara gynnsamma mot stress och sömnproblem. De fysiska sekvenserna är baserade på de vanligaste Hathayogapositionerna i kombination av element från rörelse och rytmik. Utbildningens program är enkla basprogram är framtagna från yogaterapeutiska principer.  Du kan läsa mer om terapeutiskyoga här (på engelska) 

Pris
Utbildningen kostar 4 995 kronor per deltagare, inklusive moms och innefattar material men inte mat och logi. Du bokar via hemsidan och får inom kort en faktura mailad till dig, fakturaavgift 30 kr. Det är möjligt att dela upp betalningen mot en administrativ kostnad om 100 kr/faktura. Önskar du delbetala behöver du maila info@barnyoga.com i anslutning till din bokning, och där meddela att om du vill dela upp betalningen två eller tre gånger. Dock måste hela beloppet vara betalt innan utbildningstillfället.

Tider
Torsdag 10.00-16.00
Fredag 9.00-16.00
Vi rekommenderar varmt dig att stanna kvar över helgen 5-7 oktober för kursen Yoga & Nervsystemet av och med Josefin Wikström som skapat utbildningen och i denna kurs ger en ännu djupare förståelse av yogans positiva effekter.

Lärare
Angelica Henriksson

Passar inte datumet?
Våra utbildningar har flera kursstarter varje år, vi har även utbildningar i Barnyoga. Se alla kommande tillfällen här

Praktisk information om utbildningen i Norrtälje
Utbildningen hålls på Studio Karma, Kyrkogatan 11 i Norrtälje. Endast en timme med buss 676 från Tekniska Högskolan i Stockholm. Yogastudion ligger 2 minuters promenad från Norrtälje busstation. Yogamatta får du låna på plats. Alternativet är att gå ut och luncha, restauranger och en ICA-butik finns i närheten. Vi har en dryg timmes lunch per dag som inkluderar en del uppgifter. Ta med block, penna och en varm tröja/strumpor då man lätt blir kall mellan yogapassen. Boende kan du hitta via turistbyråns sida: http://www.roslagen.se/boende/ Vi kan varmt rekommendera Hvilans vandrarhem eller hotellet Åtellet, båda 5-10 min från studion. Boka boendet i god tid för bättre priser och för att garantera plats!

Du får ett välkomstmail cirka en vecka innan kurstillfället.

 

 

Josefin Wikström har praktiserat yoga de senaste 25 åren och arbetat heltid som internationell yogautbildare de senaste 12 åren. Josefin är utbildad genom The trauma Centre i Boston, USA grundat av Bessel van der Kolk M.D som är en ledande auktoritet inom trauma och stressforskning. I hennes utbildningar ingår även traumasensitiv yoga via ett flertal utbildningar och samarbeten med James Fox, grundare av The prison yoga project USA, samt rörelseterapi med Tripura Kashyap i Indien. Josefin utbildar sig just nu vid en tvåårig terapeutisk utbildning via The minded institute i London för att bli licenserad yogaterapeut med specialinriktning mot stress och psykiatriska diagnoser.

Josefin samarbetar med James Fox grundare av The Prison Yoga Project US i produktionen av nytt stressreducerande utbildningsmaterial, hon arbetar även som internationell ambassadör för PYP och undervisar tillsammans med James.

Josefin har varit huvudlärare inom Kriminalvårdens yogaprogram Krimyoga och undervisar regelbundet vid anstalten Hinseberg. Josefin har producerat Kriminalvårdens nya utbildningsmaterial i samarbete med Eva Seilitz tidigare yogasamordnare för Kriminalvården och Maria Johansson.
Josefin och Eva skapar nu ett terapeutiskt yogaprogram för Rättspsykiatriska regionskliniken i Vadstena. Josefin har även utbildat sig via Örebro Universitet i ämnet dans för unga flickor med Psykosomatiska magsmärtor, 2014.
Hennes huvudlärare och mentor inom Ashtanga Vinyasa Yoga är John Scott som också certifierat Josefin på sin högsta nivå som en 500- level senior teacher som en av få i världen.

Josefin är liceneserad och godkänd som Yogalärarutbildare via Internationella Yoga Alliance vid deras högsta nivå E-RYT 500, YACEP, och blir under 2018 licenserad internationell Yogaterapeut för arbete inom vården och psykiatrin- IYTA. Josefin är registrerad som professionell medlem i ICPA- International Corrections and Prison Association

www.traumaanpassadyoga.com

Läs mer

Detaljer

Börjar:
4 oktober 2018 kl. 10:00
Slutar:
5 oktober 2018 kl. 16:00
Pris:
4995kr

Plats

Studio Karma
Kyrkogatan 11
Norrtälje,76130Sverige
+ Google Map
Telefon:
0176-20 93 23
Webbplats:
www.studiokarma.se