Distansutbildningen Diplomerad Barnyogaledare

Vintern 2019-2020 släpper vi Barnyogaledarutbildningen som distansutbildning. Men du kan redan nu anmäla intresse genom att maila info@barnyoga.com så meddelar vi dig när mer info kommer. Intresseanmälan är inte bindande på något sätt!

Om Distansutbildningen

Distansutbildningen Diplomerad Barnyogaledare består av tre steg. Den består av samma innehåll som den fysiska Barnyogaledarutbildningen men den är ej godkänd av Yoga Alliance (som inte godkänner Barnyoga online) vilket betyder att om du vill gå vidare och bli Certifierad Barn- & Tonårsyogalärare så måste du även gå Barnyogaledarutbildningen ”fysiskt” vid ett annat tillfälle. Men då rabatterar vi den utbildningen starkt.

Steg I

Du får två Yogasagor, andningsövningar och avslappningar tillsammans med en rad praktiska tips för att du ska komma igång så bra som möjligt direkt efter utbildningen. Vi går igenom vad Barnyoga är, när den kan användas, yogans bakgrund, vi lär oss om Vagusnerven och dyker ner i andningens viktiga betydelse för vårt välmående. Övningarna får du i en blandning av videos, ljudfiler och text med bilder. En del som pdf-filer.

Du kan välja att bara gå Steg I för att komma igång med att leda Barnyoga utan att fördjupa dig i den bakomliggande metoden. Men vi rekommenderar såklart att du går hela utbildningen för att få en bra grund till din barnyoga.

Steg II

I Steg II får du ytterligare två Yogasagor, fler andningsövningar och avslappningar. Vi går igenom Familjeyoga, massage, självkänsla och självförtroende samt affirmationer. Vi kommer också gå igenom problem som kan uppstå kring Barnyoga och hur du kan lösa dessa. Bland annat hur du svarar på frågor om yoga är religion eller inte.

Steg III
I Steg III får du lära dig metoden för att skriva egen Yogasagor, du får ett bibliotek av asanor (yogans fysiska positioner) för barn, hitta ditt eget syfte och tips om hur du kan bli en bättre ledare. Vi kikar också på yoga som affärsidé för dig som redan har eget företag eller funderar på att börja. Här får du en tydlig instruktion för hur du ska genomföra dina hemuppgifter. Efter godkända hemuppgifter får du ditt välförtjänta diplom.