What puts your soul on fire?

What puts your soul on fire?

Jag har yogat i över tio år. Det är inte mycket annat jag har lyckats göra under så många år. Och det finns en anledning till det. Yoga har ett djup som är så mycket mer än de fysiska övningarna. Skulle det bara vara träning skulle jag ha gått vidare för länge sedan.

Under småbarnsåren och med uppstarten av yogastudion Studio Karma i Norrtälje har inte antalet timmar på yogamattan varit så många som jag hade önskat. Men jag har klappat mig på axeln och upprepat ”du gör så gott du kan”. Och även om den fysiska yogan har gått på lågvarv så har jag fått jobba desto mer med den mentala delen.

Som ett stort fan av kontroll och ordning och reda kan man nästan säga att min världsbild slogs sönder när mina barn kom till världen. Inget går att planera och ingen stund är den andra lik. Utan mina år på yogamattan hade jag med största sannolikhet stått med näsan i väggen både en och två gånger. Men jag har kunnat andats och skapat ett glapp mellan mig och allt kaos runt ikring mig. Helt klart tack vare yogan.

Nu går jag en ny tid till mötes där vi har landat i vår verksamhet och mina barn helt plötsligt blivit ganska stora! Jag unnar mig egentid på ett helt nytt sätt.

För en tid sedan var jag på Yoga Games i Göteborg. Den fantastiska Katy Appleton öppnade festivalen med en klass om yogans själ. ”What puts your soul on fire?” frågade hon till oss flera hundra personer som yogade tillsammans. Naturens storhet, kärlek, vänner, yoga, barn, resor och så många svar ropade deltagarna ut.

Har du funderat på vad som får din själ att göra glädjeskutt? Och ta det ett steg till: Gör du det som fyller din själ med energi? Och hur ofta?

Om yogan bara hade bestått av att göra positioner hade jag troligen gett upp nu. Jag menar hur många gånger kan man göra en solhälsning och ändå tycka att det är intressant? Men yogan har en själ. Hela tiden ett djup. Varje solhälsning blir som att plocka av ett lager av mig själv. Komma något djupare in i mig själv. Lära känna mig själv. Hitta balansen på min yogamatta för att sedan kunna rulla ut i all galenhet som finns i världen utanför.

”Put ”Honouring your soul” on your everyday to do-list”, avslutade Katy sin klass med. Och jag som älskar att göra-listor har lytt hennes råd. Kanske vill du prova samma sak? Varje dag – påminn dig som storheten du har inuti dig.

//Angelica