Distansutbildningen Diplomerad Yoga Nidra-ledare

Välkommen till en distansutbildning i tre steg för dig som vill leda Yoga Nidra för barn och tonåringar i åldrarna 3-18 år. Gå när och var du vill. Från din dator, surfplatta eller smartphone – i din egen takt. Innehåller inga fysiska träffar och du har ett helt år på dig att slutföra utbildningen. Utbildningen tar cirka 20 timmar att utföra.

Yogalärare är Angelica Henriksson och Jennie Wadsten.

Under och efter utbildningen har du stöd av BarnyogaCommunity.

Hösterbjudande

Erbjudande: Köp Steg I av utbildningen för bara 495 kr.
Använd rabattkoden NIDRAHÖST i varukorgen.
Ord. pris 2 495 kr, giltigt tom 211031.

Vad är Yoga Nidra?

Yoga Nidra kan beskrivas en guidad meditationsteknik. På sanskrit betyder Nidra sömn och Yoga Nidra kallas ofta den yogiska och/eller sömnlösa sömnen då vi tas in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen går in i en djup form av avslappning. Den som utför övningen ligger helt stilla och vilar – och det enda utövaren behöver göra är att lyssna på ledarens röst.

Yoga Nidra kan vid regelbundet utövande bidra till bland annat förbättrat minne, kreativitet, bättre sömn, förbättrad kroppskännedom
och mycket mer. I den här utbildningen får du lära dig Yoga Nidras anpassade för barn och tonåringar.

För vem är utbildningen?

Våra deltagare är pedagoger/lärare/medarbetare från förskolor och skolor, yogalärare, föräldrar, mor- och farföräldrar med flera. Du behöver inga andra förkunskaper än att du är nyfiken på hur du kan guida barn och tonåringar i djupavslappningstekniken Yoga Nidra.

Vad du får under utbildningen

– Vad Yoga Nidra är och vilka fördelar det finns med att praktisera denna teknik.
– Yoga Nidras historia och olika skolor.
– Genomgång av Yoga Nidras olika delar.
– Hur Yoga Nidra påverkar kropp och sinnen.
– Fyra Yoga Nidras i text och ljud.
– Tips och idéer hur Yoga Nidra kan integreras i barn och tonåringars vardag.
– Praktiska råd om förberedelser, pedagogik och kommunikation.
– Lära dig skriva egna Yoga Nidras med olika fokus.
– Stöd i en gemensam Facebookgrupp.

Vad du får efter utbildningen

– Ett välförtjänt diplom som Yoga Nidra-ledare (pdf-format).
– Yoga Nidras skrivna av tidigare deltagare

Hemuppgifter

– Praktisera Yoga Nidra enligt instruktion.
– Skriva en egen Yoga Nidra enligt vår metod.
– Leda tre Yoga Nidras för barn eller tonåringar.
– Spela in din Yoga Nidra (endast ljud behövs).
– Skriva en kort reflektion om ovan uppgifter.

Du har ett helt år på dig att slutföra hemuppgifterna efter att du köpt utbildningen.

2 495 kr

Yoga Nidra-ledare Steg I

Introducerar dig till Yoga Nidra för barn och tonåringar. Ger dig två Yoga Nidras samt praktiska tips för att du ska komma igång så bra som möjligt direkt efter utbildningen. Lektionerna består av videos, ljudfiler, text och bilder.

Starta Yoga Nidra-ledare Steg I

2 495 kr

Yoga Nidra-ledare Steg II

Du får ytterligare två Yoga Nidras. Vi går igenom hur Yoga Nidra påverkar kroppen, våra sinnen och inte minst hjärnan och nervsystemet. Vi går också igenom andningens viktiga betydelse för vårt välmående.

Starta Yoga Nidra-ledare Steg II

2 495 kr

Yoga Nidra-ledare Steg III

För dig som vill gå vidare och bli Diplomerad Yoga Nidra-ledare. Lär dig vår metod för att skriva egna Yoga Nidras, med särskilda fokus för barn och tonåringar. Består även av hemuppgifter som ger dig ditt välförtjänta diplom.

Starta Yoga Nidra-ledare Steg III


Sagt av deltagare

Det här är en fantastisk resurs för alla som jobbar med barn och tonåringar på något sätt!
Eftersom jag själv är i skolans värld kan jag genast se många användningsområden. Både elevhälsoteam och lärare har ju fått upp ögonen för avslappning och mindfulness, men det är så stora områden att det är lätt att man känner sig vilse och har svårt att veta var man börjar.

Många lärare och annan personal i skolan utövar yoga och har insett fördelarna med det, men är inte yogalärare. För dem är ju Yoga Nidra perfekt, och ni gör det enkelt att ta till sig. Efter den här utbildningen, redan efter Steg I, känns det möjligt att kunna genomföra Yoga Nidra till vardags, med sin klass eller sin barngrupp i förskolan.

Eftersom det är så konkret, och något som läraren kan guida (nästan som i sin vanliga pedagogiska roll) blir det lättillgängligt och mindre främmande. Jag tycker att ni kommunicerar den aspekten väldigt bra i Steg I. Ni talar om att man inte kan göra fel, ni berättar om effekterna på nervsystemet och alla de fördelar en yoga nidra ger, och ni delger en struktur som är enkel att ta till sig.

Innehåll, struktur och ert sätt att bemöta mig som går utbildningen (för visst kan man tala om bemötande även i digitala miljöer?) är fantastiskt. Jag tycker att det är en bra blandning av vetenskap, teori, didaktik, konkreta exempel och möjlighet att själv få uppleva nidras, serverat i rätt ordning. Bra att det ligger två nidras på lite avstånd från varandra också! Tillsammans med den första lilla avslappningsövningen har hela kursen samma slags struktur som den idealiska stresskurvan som finns med i lektionen om den nödvändiga återhämtningen. Ni lever som ni lär, eller åtminstone utformar ni er undervisning som ni lär : )

Distansutbildningen Diplomerad Yoga Nidra-ledare är en fristående utbildning
som inte är en del av utbildningen Certifierad Barn- & Tonårsyogalärare.